Третя онлайн-лекція в рамках проєкту “Навколо мови та літератури – 9 лекцій для полоністів з України”

У п’ятницю відбулася третя відкрита лекція, організована кафедрою слов’янських мов для полоністів, із серії „НАВКОЛО МОВИ І ЛІТЕРАТУРИ”. Цього разу предметом дискусії викладачів, вчителів та студентів з цілої України стали сучасні тенденції у глотодидактиці польської мови. Про граматичні інтерференції, помилки, які вже немає сил терпіти, стратегії засвоєння мови і про те, що спільного між гойдалкою та навчанням, розповідала д-р Агнєшка Карольчук, лінгвіст, викладач мови, багаторічний дослідник та викладач Інституту польської філології Католицького університету в Любліні та Університету ім. Стефана Кардинала Вишиньського у Варшаві.
Учасників привітав проф. Микола Лесюк, завідувач кафедри слов’янських мов. Модератором дискусії була Саманта Бусіло, старший викладач кафедри слов*
янських мов, координатор проекту від імені ПНУ. Серед учасників лекції були студенти та викладачі ПНУ, а також гості з вищих навчальних закладів України та Польщі, в т.ч. зі Львова, Харкова, Черкас, Чернівців, Дрогобича, Києва, Луцька, Миколаєва, Житомира, Тернополя, Вінниці, Варшави, Познаня, Любліна.
Через епідемію лекції проходять у цифровому середовищі, але завдяки цьому вони дозволяють зустрічатися філологам, викладачам та студентам без географічних кордонів.
Цикл лекцій «НАВКОЛО МОВИ ТА ЛІТЕРАТУРИ» організовує кафедра слов’янських мов у партнерстві з Інститутом прикладної полоністики Варшавського університету в рамках програми промоції польської мови завдяки підтримці NAWA в рамках почесного патронату Генерального консульства Республіки Польща у Львові.
Щиро запрошуємо на наступні зустрічі, що відбудуться уже в лютому.