Студенти-полоністи готуються до Католицького Великодня

Великдень вважається одним з найбільших християнських свят. Католицький Великдень відзначається рівно на тиждень раніше, ніж православний.

У 2019 – це 21 квітня.

Православний Великдень 2019 припадає на 28 квітня, а ось католицький відзначатиметься раніше – в неділю, 21 квітня. Така відмінність у датах пов’язано з різницею між юліанським і григоріанським календарями. Але раз на кілька років це свято і католики і православні християни відзначають в один день.

Перший Вселенський собор, на якому священнослужителі визначилися з датою Великодня, відбувся в 325 році в Нікеї. Собор ухвалив, що це свято відзначатимуть у першу неділю після весняного рівнодення і повного місяця, після закінчення повного тижня з часу старозавітньої іудейської Пасхи.

У 1582 року католики почали користуватися григоріанським календарем обчислення пасхалії, в результаті чого католицький Великдень часто настає раніше іудейського або в один день з ним і випереджає православний.

Днями студенти-полоністи разом із викладачем кафедри Самантою Бусіло організували майстер-клас із виготовлення великодніх листівок. Усі отримали гарний настрій і море позитиву. Майстер-клас виявив неабиякі художні таланти наших студентів.