Навчальна поїздка студентів-полоністів до м. Варшави (Республіка Польща)

Студенти-полоністи та викладачі кафедри слов’янських мов з 6 по 10 вересня 2019 року відвідали м. Варшава в рамках навчального проекту «Місто Свободи». Протягом трьох днів вони взяли участь у міському квесті, дізналися зворушливу історію Варшави та найважливіших пам’яток столиці, пройшлися за літературним маршрутом Краківського передмістя (пол. Krakowskie Przedmieście), відвідали Королівський замок (пол. Zamek Królewski), Музей Варшавського повстання (пол. Muzeum Powstania Warszawskiego) та Центр науки Коперник (пол. Centrum Nauki Kopernik). Студенти та викладачі мали можливість взяти участь у мультимедійному видовищі в Парку фонтанів, яке було присвячене варшавським легендам. В останній день поїздки працівники  Бібліотеки Варшавського університету люб’язно надали можливість студентам скористатися бібліотечним фондом та зібрати матеріали для майбутніх дипломних робіт.

Проект був організований кафедрою слов’янських мов Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника спільно з Центром польської культури та європейського діалогу завдяки підтримці Фонду «Допомога полякам на Сході»  за кошти Сенату Республіки Польща.

– Я дуже рада, що мала можливість взяти участь у проекті. Сподобалось усе: атмосфера, музеї, поїздки, архітектура, а також люди, які були поруч. Для мене ця поїздка була важливою, оскільки дозволила мені ще раз зрозуміти, що я на правильному життєвому шляху і що мені доведеться докласти більше зусиль для вивчення польської мови. Дякую за цю інтенсивну програму, це було щось дивовижне … – поділилася враженнями Надія, студентка 4 курсу польського відділення.