ДО УВАГИ АБІТУРІЄНТІВ!!!

ДОРОГІ ВИПУСКНИКИ ШКІЛ!

ЮНІ ДРУЗІ!

Незабаром розпочнеться вступна кампанія до вищих навчальних закладів України. Мабуть, кожний, хто успішно пройде ЗНО, хто отримає сертифікат із бажаним результатом, задумається, куди подати документи, щоб здобути омріяну спеціальність. В Україні є чимало університетів, але треба уважно підійти до вибору саме свого. Ми щиро вважаємо, що оптимальним для вас був би Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. По-перше, тому, що це один із кращих університетів України (входить у десятку кращих за багатьма показниками),  по-друге, тому, що він має гарне розташування і гарне сполучення з багатьма населеними пунктами не тільки Івано-Франківської, але й Закарпатської, Чернівецької, Тернопільської та Львівської областей, з яких у нас навчається чимало студентів.

Ми запрошуємо на навчання на спеціальності «Польська мова та література», «Чеська мова та література».

Полоністика у нас функціонує від 1993 року, її знають і дають їй високу оцінку різні вищі навчальні заклади Польщі, з якими співпрацює наша кафедра слов’янських мов. А співпрацюємо ми з Варшавським, Ягеллонським (Краків), Ґданським університетами, з Поморською академією в Слупську, з Академією ім. Якуба з Парадижа в Ґожові Великопольському, з Поморським об’єднанням кашубів у Вейгерові тощо.

       

м. Сопот. Мовна практика (2011р.)                                     м. Гдиня. Мовна практика (2011 р.)   

 

                            м.Варшава. Навчальна поїздка (2019 р.)

 

Наші студенти мають можливість упродовж цілого семестру навчатися в Польщі, щоліта їздити на практику в різні міста Польщі і Чехії, на кількаденні екскурсії до Варшави, Кракова, Праги, Брно, Оломоуця, інших міст.

                   

                                               м.Оломоуц (Чеська Республіка). Мовна практика богемістів (2018 р.)

За чотири роки навчання вони вже вільно володіють мовою, яку вивчають, незважаючи на те, що починають її вивчати «з нуля».

                         

Вечір присвячений С.Вінцезові (2019 р.)                                                         Інсценізація поеми “Енеїда” (2019 р.)

                                                           Факультетський вертеп (2019 р.)                                Кулінарний чеський ярмарок (2018 р.)

На факультеті є величезна бібліотека (до 10 тис. примірників) польської художньої, наукової та навчальної літератури, маса різноманітних словників (з чеської дещо менше), є багата фільмо- і відеотека, у навчальному процесі використовуються різноманітні технічні засоби навчання, різні новітні технології і платформи для аудиторного та дистанційного навчання. Студенти навчаються в просторих, світлих, затиш-них і теплих аудиторіях, а для тих, хто займається спортом¸ є в розпорядженні два спортивні зали, стадіон. 

 

         

На спеціальностях, які ми пропонуємо обрати, навчатися легко й цікаво.

             

Викладацький склад кафедри досить молодий, усі викладачі мають високу кваліфікацію і багатий педагогічний досвід. Кафедру очолює досвідчений педагог із багаторічним професійним стажем, доктор філол. наук, професор, крім нього, мовні дисципліни викладають ще сім кандидатів наук, доцентів, два високопрофесійні магістри. Серед них є носій польської мови – викладачка з Польщі (з Варшави), яка навчає студентів тонкощів польської мови.

                     

  Викладацький склад кафедри 1.03. 2019 р.                            Святкуємо День Незалежності Польші (2018 р.)

Кафедра у свій час (а це вже 16 років тому) виступила ініціатором проведення Всеукраїнського орфографічного конкурсу з польської мови, на який з’їжджаються студенти з різних університетів України. Конкурс очолює ректорка Академії ім. Якуба з Парадижа Ельжбета Скорупська-Рачинська (Польща).

                                   

Підсумки Всеукраїнського конкурсу з польської орфографії              Студентка нашого факультету Гарасим’юк Ірина –                                                                                                                                                                                    переможниця конкурсу (2018 р.)

Призери конкурсу отримують дорогоцінні подарунки – комп’ютери, планшенти, фотоапарати, дорогі авторучки та інші цінні предмети, а крім того, – ще й сертифікати на безплатне продовження навчання в цій Академії. Приємно, що майже кожного року студенти-полоністи з нашого Прикарпатського університету потрапля-ють у число призерів, що свідчить про їхні високі знання.

                                                                         

                                                                                Початок нового навчального року. Після Служби Божої.

Підтвердженням того, що кафедра слов’янських мов спільно з кафедрою світової літератури та іншими кафедрами готують висококласних фахівців, може слугувати той факт, що з 22 випусків полоністів (перший випуск був у 1998 році) 24 випускники захистили кандидатські дисертації, а одна навіть докторську. Досить сказати, що на кафедрі слов’янських мов працюють п’ять із них, на кафедрі світової літератури – троє. Серед випускників полоністики, а тепер уже й богемістики (чеська мова і література) є вже відомі журналісти, викладачі, вчителі, перекладачі, працівники державних установ тощо.

Як кажуть, не хлібом єдиним живе людина. Так і наші студенти. Вони не тільки наполегливо вчаться, але й уміють організувати цікаве дозвілля, беруть участь у студентській художній самодіяльності, в організації і проведенні цікавих тематичних вечорів, екскурсій тощо.

     Тож не роздумуйте довго, майбутні філологи!! Для Вас широко відчиняє двері Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, Факультет філології і кафедра слов’янських мов. До зустрічі у навчальних аудиторіях!!!

 

 

Наші контакти

Ел.пошта:  ksm @pnu.edu.ua

Facebook: Katedra Języków Słowiańskich

Тел. служб. 59-60-63

Моб.: 067-109-24-60; 050-606-40-19.