Профорієнтаційна зустріч зі старшокласниками Ліцею № 10 Івано-Франквської міськради

12 березня викладачі кафедри слов’янських мов і кафедри світової літератури та порівняльного літературознавства провели профорієнтаційну зустріч з старшокласниками Ліцею №10 Івано-Франківської міської ради, за сприянням вчителя польської мови в цій школі і нашої магістрантки Галини Васильків. У зустрічі взяв участь 21 учасник.
З привітальним словом виступила заступник декана Факультету філології, кандидат філологічних наук, доцент кафедри слов’янських мов Ольга Лазарович, яка закликала учнів пов’язати свою майбутню професію саме з польською мовою та літературою, викладанням чи перекладом.
Кандидат філологічних наук, доцент кафедри світової літератури та порівняльного літературознавства Алла Мартинець розповіла про дві освітні програми, пов’язані з польською мовою та літературою, – Середня освіта  та Філологія. Переклад; фахові компетентності, які можна здобути на цих спеціальностях, методичне та технічне забезпечення. В кінці зустрічі наголосила на особливостях цьогорічної вступної кампанії, обов’язкових сертифікатах ЗНО.
Старший викладач кафедри слов’янських мов мгр. Саманта Бусіло демонструючи мультимедійну презентацію ознайомила абітурієнтів з міжнародною співпрацею наших кафедр, семестрове навчання, літні школи та проекти, які реалізуються на наших кафедрах спільно зі студентами, викладачами та NAWA (Національна агенція академічного обміну).
А кандидат філологічних наук, доцент кафедри слов’янських мов Наталія Щербій доповнила вищесказане інформацією про інші можливості реалізації студентського дозвілля – позалекційні заходи, які організовуються студентським самоврядуванням і академічною спільнотою.