Лекція в Клубі вчителів польської мови

Зустріч студентів полоністики в рамках лекції он-лайн у Клубі вчителів польської мови, який організований посольством Республіки Польща в Україні під патронатом пані Моніки Капа-Ціхоцької, дружини посла

19 червня (субота) о 10.30 студенти  полоністики факультету філології в рамках діяльності Клубу вчителів польської мови ( який було організовано ще у вересні 2019 року посольством Республіки Польща в Україні і який активно працює під патронатом пані Моніки Капа-Ціхоцької, дружини посла Республіки Польща в Україні) відвідали лекцію он-лайн «Od obiadów do Konstytucji – Fenomen obiadów czwartkowych króla Stanisława Augusta», яку провела пані Агнєшка Ліхач з музею Королівський Замок у Варшаві. Надзвичайно цікава презентація про місію короля Станіслава Августа – збирати під час королівських обідів найкращих інтелектуалів для проведення консультацій щодо розвитку польського мистецтва та науки. Подібне поєднання цікавих бесід у сфері духовній з прекрасною кухнею мали значний вплив на розвиток  реформ у сфері мистецтва та освіти, як наприклад – організація Комісії національної освіти та навіть побічно на прийняття Конституції 3 травня.

Присутніх привітали пані Моніка Ціхоцька, дружина посла Республіки Польща в Україні і пані Ева Матушек-Загата, керівник науково-освітнього відділу посольства, та побажали гарного відпочинку після складного навчального року, щоб у вересні знову зустрітися для цікавих зустрічей, обміну думками та досвідом.

Відповідальна за зустріч – доцент кафедри слов’янських мов, гарант освітньої програми «Польська мова і література» Пелехата О.М.