Обмін досвідом викладачів-полоністів у рамках програми “Erasmus +”

У рамках програми “Erasmus +” доцентки кафедри слов’янських мов Наталія Щербій, Дарина Мицан та Оксана Корпало відвідали Академію ім. Якуба з Парадижа(м. Гожув Великопольський, Польська Республіка), де прочитали польською мовою цикл лекцій, присвячених актуальним проблемам контрастивного польсько-українського мовознавства та глоттодидактики.  Студенти виявили зацікавленість
темами: "Зміни мови під час війни"; "Мова публічних виступів Президента УкраїниВолодимира Зеленського під час війни" та "Польські меми щодо війни в Україні".
Участь у програмі дозволила обмінятися досвідом та детальніше ознайомитися з системою роботи польських університетів, зокрема вразив високий рівень організації навчального процесу, новітнє оснащення та родинна атмосфера між студентами, викладачами та працівниками університету.
Цікаво й продуктивно пройшли зустрічі з керівництвом університету, зокрема радницею ректора проф. Галиною Ухто, деканом гуманітарного факультету проф. Агнешкою Некревіч, викладачами та працівниками міжнародного відділу, які розповіли про систему освіти Польщі та міжнародні проекти університету, поділилися спогадами про співпрацю з Прикарпатським національним університетом ім. Василя Стефаника, зокрема про ряд успішних спільно проведених Всеукраїнських орфографічних конкусрів з польської мови.
Колеги з приймаючого університету стверджують, що Прикарпатський національний університет ім. Василя Стефаника є справжнім європейським університетом із високим рівнем викладання та кваліфікованим професорсько-викладацьким складом. Підтвердженням цього є успішність та схвальні відгуки про наших студенток-полоністок Юлію Левандівську та Ірину Капущак, які зараз перебувають на навчанні в рамках програми студентської мобільності “Erasmus”.