Студентки-полоністки Юлія Левандівська та Ірина Капущак в рамках програми Erasmus+ 2022-2023 відвідали курси польської мови

У рамах програми Erasmus+ 2022-2023, цього літнього семестру, наші студентки Юлія Левандівська та Ірина Капущак мали неймовірну можливість відвідати курси польської мови на рівні B1-B2, створені Академією ім. Якуба з Парадижа.

Проводив ці курси доктор Рафал Пєхоцький. Заняття, проведені паном Рафалом, дали дівчатам можливість зустрітися з колегами з інших країн та зануритися в міжнародне співтовариство. На заняттях вони обмінювалися знаннями та досвідом зі студентами з усього світу. Особлива увага приділялася говорінню польською мовою.
Кожне заняття було цікавим та унікальним, але слід виокремити заняття, проведені в бібліотеці і на кухні.
Лекція, ініційована доктором Пєхоцьким, у Воєводській і міській публічній бібліотеці ім. Збігнєва Герберта, була проведена директором бібліотеки і професором AJP Славоміром Шенвальдом. Директор у своєму виступі розповідав про процес створення бібліотеки і звернув увагу на видатного письменника Збігнєва Герберта. Особлива увага була приділена старій частині бібліотеки, яка знаходиться у віллі Ганса Лемана. Окрім того, студентки відвідали читальню, де зберігались унікальні колекції книг та рукописів , а також кімнату Папуші, видатної письменниці Польщі. Отримали цікаву інформацію про Café Volley і його зміни у залежності від часу та влади.
Варто зазначити, що ознайомлюючись із чудовими екземплярами, у читальному залі спеціальних колекцій, дівчата дізналися про старовинний рецепт млинців, який походить із кулінарної книги Чернецького «Compendium ferculorum» 1682 року.
Адже, наступний і дуже ефективний урок відбувся на кухні, де студентки під пильним керівництвом доктора Пєхоцького смажили млинці за вище згаданим рецептом. Емоції, отримані під час цього заняття, запам’ятаються надовго.
“Ми дуже вдячні Академії та доктору Рафалу Пєхоцькому за такі чудові та сповнені позитивних емоцій уроки польської мови, які допомогли нам розширити свої горизонти, покращити навички міжкультурної комунікації, а також збагатити свою академічну та особистісну сфери “ – діляться враженнями Юлія та Ірина .
Ми наполегливо підтримуємо наших дівчат та бажаємо їм неймовірних пригод, які будуть надихати та збагачуватимуть їх університетський досвід, а також з нетерпінням чекаємо на звіти, фотографії та розповіді про незабутні пригоди, які вони зустрінуть у своїй подорожі!