Говоримо на  Б1 та В2 – методичний тренінг для викладачів польської мови

У суботу 50 лекторів та викладачів польської мови з 32 різних осередків, в т. ч.  з Бучача, Харкова, Черкас, Дніпропетровська, Дрогобича, Умані, Калуша, Києва, Коломиї, Львова, Луцька, Миколаєва, Тарнополя, Запоріжжя, Житомира (серед інших) взяли участь в онлайн-методичному тренінгу, організованому Кафедрою слов’янських мов та Центру сертифікації польської мови PNU – Говоримо на  Б1 В2. Семінар був присвячений стандартам оцінки усних висловлювань та розвитку мовленнєвих навичок відповідно до Загальноєвропейської системи мов.

Це ще один навчальний курс з методики викладання польської мови як іноземної для викладачів та випускників полоністики, організований Центром сертифікації у співпраці з Центром польської культури та європейського діалогу в Івано-Франківську. Тренінг відбувся завдяки підтримці Канцелярії Прем’єр-міністра Республіки Польща та Фонду «Допомога полякам на Сході» в рамках проекту підтримки польських студій на Сході, який реалізується Кафедрою  слов’янських мов та Центром сертифікації польської мови.

Все більшої популярності набувають державні іспити для засвідчення знань польської мови як іноземної. Цей сертифікат визнають  у Польщі та в усьому світі в процесі набору на навчання, професійне підвищення. Ось чому більше, ніж місць, зацікавлених у участі у навчанні Центру сертифікації. На цю сесію записались 169 осіб. Тренінг проводила Саманта Бусіло, викладач Університету Прищикарпаття, експерт Державної комісії з сертифікації польської мови як іноземної, член групи авторів тестових завдань та екзаменаторів. У жовтні планується друга частина  семінару, присвяченого навичкам писання, тренінг буде вести  професор  Агнешки Карольчук, експерта Державної комісії з сертифікації знань польської мови як іноземної.