9 лекцій для студентів польської філології з України – спільний освітній проєкт ПНУ ім.Василя Стефаника  та Варшавського університету.

Кафедра слов‘янських  мов ПНУ ім.Василя Стефаника   у партнерстві з Варшавським університетом реалізує проєкт під назвою “Навколо мови та літератури – 9 лекцій для полоністів з України”, який фінансується Національним агентством з академічного обміну Республіки Польща.

 Проєкт включає дев’ять лекцій у галузі лінгвістики, глоттодидактики та літературознавства для студентів, докторантів та викладачів Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника в Івано-Франківську та інших навчальних  закладів України, а також видання  спільного збірника статей працівників ПНУ ім. Василя Стефаника  та Варшавського університету.

Це результат співпраці доктора Беати Катажини Єдрики з Варшавського університету та Саманти Бусіло, аспірантки факультету польських студій Варшавського університету, старшого викладача кафедри слов’янських мов Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника, яка працює в університеті за направленням агенціі NAWA.  

Також у рамках співпраці з Варшавським Університетом завдяки програми  NAWA POLONISTA студентка польської філології Ірина Баран виграла конкурс на семстральне навчання у Варшаві.

Через пандемію деякі 9  лекцій будуть проводитись он-лайн. Якщо дозволять санітарно-епідеміологічні умови, наступної весни в Україні відбудуться чотири лекціі. На основі цих лекцій також буде створено наукове видання, а самі тексти лекцій будуть доступні філологам з усього світу.