Обговорення рецензій, зауважень та пропозицій щодо проєкту ОП  «Польська мова і література, друга мова – англійська» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.  Спеціалізація –  035.033 Слов’янські   мови та літератури (переклад включно), перша – польська, з другою англійською. Освітня кваліфікація – Філолог. Перекладач.

26 лютого 2021 року відбулося засідання кафедри слов’янських мов, на якому були представлені до обговорення рецензії, зауваження та пропозиції стейкголдерів, які надійшли під час громадського обговорення,  щодо вдосконалення  проєкту  ОП  «Польська мова і література, друга мова – англійська» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.  Спеціалізація –  035.033 Слов’янські   мови та літератури (переклад включно), перша – польська, з другою англійською. Освітня кваліфікація – Філолог. Перекладач.

Було зазначено, що громадськість схвально оцінила ініціативу кафедри слов’янських мов щодо впровадження в навчальний процес нової ОП  «Польська мова і література, друга мова – англійська» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, адже відкриття запропонованої ОП дало б змогу вирішити одне з проблемних питань Регіональної цільової програми розвитку міжнародного співробітництва Івано-Франківської області, дало б змогу готувати фахівців, які здійснювали б міжнародне співробітництво на регіональному рівні.

Членкиня робочої групи з розробки проєкту ОП, доцент Пелехата Олена Миколаївна, виступила  про необхідність внесення у Програмні результати навчання пропозиції, яка надійшли від стейкголдерів щодо зазначення рівнів знань польської та англійської мови випускниками ОП згідно із Загальноєвропейськими рекомендаціями з мовної освіти. Старший викладач кафедри, членкиня польської  Сертифікаційної екзаменаційної комісії, експерт NAWA (національна агенція академічного обміну), докторант Варшавського університету, Саманта Бусіло зазначила про можливість присвоєння випускникам наступних рівнів (після здачі екзамену) –   рецептивні навички мовлення– С1 та продуктивні навички мовлення  – В2.

Також усі присутні погодилися з виступом завідувача кафедри, доктора філологічних наук, професора Миколи Лесюка, у якому, зокрема, було зазначено, що проєкт ОП був розроблений за зразками багатьох українських університетів для зацікавлення абітурієнтів, для розширення спектру можливого вибору спеціальності молодими людьми, які закінчують середню школу і мріють про вищу освіту.

Члени робочої групи з розробки проєкту ОП запропонували на посаду гаранта ОП «Польська мова і література, друга мова – англійська» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти завідувача кафедри, доктора філологічних наук, професора Миколу Лесюка, усі члени кафедри одностайно підтримали цю пропозицію.

Тепер проєкт  ОП «Польська мова і література, друга мова – англійська» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти чекає на затвердження Вченої ради факультету філології.