9 лекцій для полоністів  – нове обличчя міжнародного проекту

Після зимових канікул розпочалися зустрічі в рамках програми 9 лекцій для полоністівмова, глотодидактика, перекладознавство, організованої кафедрою слов’янських мов ПНУ спільно з Інститутом прикладної польської студії Варшавського університету.

Зустріч з  докторкою Адріаною Прізел-Кані з Яґєллонского  університету  зібрала майже 200 учасників: студентів, викладачів та вчителів  з багатьох академічних центрів  України. Відкрита лекція на тему «Як вчиться мозок?» була присвячена нейробіологічним процесам у контексті вивчення іноземних мов. Докторка Адріана Прізел-Каня – асистентка Інституту польських студій Ягелонського університету, випускниця полоністики та логопедії, авторка  багатьох наукових статей у галузі глотодидактики, підручників для викладання польської мови, а також монографії про розвиток навичок розуміння на слух (2012).

Це другий випуск програми 9 лекцій для полоністів, яка триватиме з вересня 2021 року по червень 2022 року. У січні 2022 року вийшов спеціальний випуск журналу «Poradnik Językowy», виданий Варшавським університетом під редакцією проф. Станіслава Дубіша: «Польсько-українська полоністика – мова, література, культура», до якого  увійшли статті, зібранні під час першої едиції програми, зокрема праці польських та українських філологів. Публікація доступна на веб-сайті журналу:
http://www.poradnikjezykowy.uw.edu.pl/wydania/poradnik_jezykowy.790.2022.01.pdf

Наступна лекція вже в березні.

Проект є частиною програми популяризації польської мови Національного агентства академічних обмінів під почесним патронатом Генерального консульства Республіки Польща у Львові.